Szabadidő

Mindig hasznos azok számára szabadidős programokat ajánlani, aki távoltól érkeztek a vidékre. A továbbiakban erről ejtünk néhány szót.   Sugásfürdőt hegyi- illetve erdei gyógyfürdőként tartják számon, a település üdülő jellegét főleg a villák,vendéglők és szállodák jelzik. A kis településnek a szabadban kialakított fürdőmedencéje – amelyben ásványvíz buzog – és maga a Sugás-forrás nyújt sajátos képet. Az utóbbi időben látványosan megnőtt a befektetések száma, és ez nemcsak a gyógyfürdőzés terén   érhető tetten. A Kalandpark két sajátos útvonalat ajánl, de jó időtöltésnek ajánlkozik a mászófal illetve a minigolf-pálya is. Teniszpálya is bérelhető, azok számára, akik a karjukat is meg akarják jól mozgatni. Természetesen mindenki rendelkesésére áll a SPA – latinos neve, Sanus per aquam (azaz egészség, víz által) különösen cseng itt a Székelyföldön. És hát ott a gőzfürdő (szauna) – mint jótékony izomlazító a verseny után. Vonatkozó árak, tudnivalók:  http://www.rekreativ.club/web/index.php  http://www.sfantugheorgheinfo.ro/index.php?page=3 78 Hegyi kerékpár (Mountain bike) is bérelhető elfogadható áron. Partnereink több mint 40 jól felszerelt és karbantartott kerékpárral várják a vendégeket. A saját, vagy bérelt hegyi kerékpárokkal  MTB-pályákon (is) lehet tekerni. Nem szabad kihagyni a környék kisebb nagyobb székely településeit sem, mindegyik büszkén viselve magán a háromszéki jegyeket. A versenyre feliratkozottak számára 25 százalékos árleszállítást biztosítanak a Partnerek illetve Szervezők: 60 lej helyett csak 45. Vonatkozó tudnivalók:  http://www.extremeadventure.ro/  vagy Brăguță Nicu, 0723990776. Lovaglás. A környéken két lovas klub is működik, ahol lóra lehet szállni, sőt lovat lehet bérelni hosszabb utakra. Minden sugásfürdői turistajelzéssel ellátott út (ösvény) lóval is járható. Tematikus lovas kirándulásokra is be lehet nevezni. Vonatkozó tudnivalók:

http://www.barabaslovarda.ro

http://www.lipicai.ro

Sugásfürdő távolabbi székelyföldi turisztikai látványosságok eléréséhez is kitűnő kiindulópont. Íme a hozzávetőleges távolságok.

Szent Anna tó, Bálványosfürdő, Mohos-tőzegláp – 50 km Sepsiszentgyörgytől. Kovászna-fürdő, Kommandó – 50 km Sepsiszentgyörgytől.

Tusnádfürdő  – 50 km Sepsiszentgyörgytől.

 Vargyasi szoros –   76 km Sepsiszentgyörgytől.

 Sepsiszentgyörgyi Székely Múzeum (épületét  Kós Károly tervezte); Természettudományi Múzeum, Művészeti Múzeum, Református templom (XIV:sz.)

Az egyes célokkal, valamint az egyéb célokkal kapcsolatos részletesebb információk egyszerűen megtalálhatók a Google-on való keresés során.

hu_HUHU
ro_RORO hu_HUHU
×
×

Cart