Regulament MTB

Șugas Bike Maraton este o competiție outdoor de mountain bike;

Traseele se desfășoară pe drumuri forestiere, drumuri publice, pășuni, zone accidentate, abrupturi, poteci turistice marcate și nemarcate. Traseul concursului va fi semnalizat corespunzător de către organizatori. Toate acestea necesita din partea fiecărui concurent un minim de experiență precum și câteva cunoștiințe printre care:

experiență generală despre munte;

cunoștiințe tehnice despre abordarea unui traseu dificil;

capacitatea de a urca și coborî în siguranță o pantă înclinată în condiții dificile;

o atitudine care să țină cont de faptul că oricât de multe măsuri de siguranță ar lua organizatorii, nu sunt și nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competiției, mediul și condițiile în care se desfășoară acestea;

orice participant trebuie să știe că nici un premiu nu este mai presus de sănătatea și viața lui și/sau a altor participanți și să acționeze în consecință pentru a se proteja atunci când simte sau observă un pericol. abilitatea de a parcurge în siguranță un traseu într-o zonă montană;

să aibă un bun simt al direcției pe teren montan, chiar și în condiții de vreme rea și vizibilitate redusă.

cunoasterea regulilor de comportament în caz de pericol și urgență în zona montană;

dovadă de fair play și să acționeze în consecință atunci când situatia o cere;

Traseul de concurs va avea 2 lungimi:

Traseul „Long Race” va avea aprozimatix 65 km și 1600m diferență de nivel pozitivă.

Traseul „Short” va avea aproximativ 37 km și 1300 m diferență de nivel pozitivă.

Vârsta minimă de înscriere pentru parcurgerea probei „Short” este de 16 ani*.

Vârsta minimă de înscriere pentru parcurgerea probei „Long” este de 18 ani*.

Organizatorii Șugaș Bike Maraton recomandă participarea doar personelor care sunt apte de efort din punct de vedere medical.

Se consideră vârsta împlinită la data desfășurării concursului. Dacă la o categorie se înscriu mai puțin de 7 concurenți, aceasta se comasează cu categoria inferioară dpdv al vârstei. Cronometrarea concurenților se va face cu ajutorul sistemelor de cronometrare de la start/finish și a celor din punctele intermediare.

*în cazul tinerilor cu performanțe excepționale în sport, se acceptă și participarea sub acestă vârstă.  În acest caz este necesară o declarație notarială care să ateste că părinții cunosc condițiile și regulile competiției și sunt de acord cu înscrierea și participarea tânărului la Sugas Race MTB.

Traseu „Short” MASCULIN: 14-18, 19-29, 30-39, 40+;>/p>

Traseu „Short” FEMININ: Open

Traseu „Long” MASCULIN: 18-29, 30-39, 40+, Elite

Traseu „Long” FEMININ: Open

Valoarea finală a fondului de premiere va fi anunța-tă la data de 1 octombrie. Totuși valoarea minima este de aproximativ 5000 ron în bani. Produsele și articolele sportive se acordă separat în funcție de numărul și valoarea lor. Pe măsură ce data concursului se apropie, vor fii anunțate și valoarea exactă pentru fiecare categorie în parte.

Obligatoriu pe toată durata concursului, număr de concurs purtat într-un mod vizibil, pe ghidon, pe toată durata concursului.

Recomandat: telefon mobil, haină de ploaie, bidon de apă, batoane și geluri energizante. Scule specifice: pompă, cameră de schimb, petice și leviere;

*În unele cazuri haina de ploaie poate deveni obligatorie.

Înscrierea se face prin completarea formularului de înscriere. După completarea formularului, persoana înscrisă va primi un email de confirmare a înscrierii.

Atenţie: înscrierea devine activă numai după achitarea  taxei de înscriere. Termenul de plată a înscrierii este de 5 zile lucrătoare  de la data înscrierii pe site. În caz de neplată înregistrarea de pe site se va șterge în mod automat.

Fiecare înscris va trebui să achite o taxă de participare în valoare de:

65 de RON, dacă te-ai înscris și ai achitat până la data de 31.07.2017, inclusiv;

75 de RON dacă te-ai înscris și ai achitat între 01.08.2017 și 31.08.2017, inclusiv;

85 de RON, dacă te-ai înscris și ai achitat între 01.09.2017 – 17.09.2017. inclusiv

100 de RON la fața locului în data de 22 și 23.09.2017 (fără tricou)

Ultima zi de înscrieri online este 17.09.2017 inclusiv.

Ultima zi de plată (data plății) pentru înscrierile online este 18.09.2017

ATENȚIE: Cei care nu au reușit să se înscrie online o pot face la fața locului primind kitul de înscriere de bază, fără tricou și medalie de finisher.

Taxa de participare NU se returnează în cazul în care o persoana înscrisă se răzgândește. Înscrierea și taxa de concurs se poate ceda unui alt concurent, fără niciun cost suplimentar. Eventualele modificări legate de renunțarea/cedarea unui loc de înscriere trebuie făcute și anunțate până la maxim 24 de ore înaintea startului.

Modalităţi de plată:

Prin virament bancar sau ordin de plată către:

Asociația Sportivă CovAlpin Adresa: Str. Stadionului, nr. 21, bl. 17, sc. A, ap. 14, Sfântu Gheorghe, cod poștal 520059 , jud. Covasna, România Cod fiscal: 37406610 Garanti Bank Sfântu Gheorghe IBAN: RO21 UGBI 0000 5220 0675 1RON Detalii înscriere: Nume, prenume, donație Șugaș Bike Marathon

Pentru proba de mountain bike validarea înscrierilor și ridicarea pachetelor de concurs vor avea loc vineri, 25 august între orele 17:00-20:00, și sâmbătă 26 august între orele 07:00-09.30.

La validarea înscrierii se va prezenta cartea de identitate, se va semna luarea la cunoștiință a regulamentului și declarația pe propria răspundere în caz de accident.

Pachetul de start conține/include:

Cronometrare și număr de concurs.  Tricoul oficial al concursului. Intrare redusă la SPA. Gulyás secuiesc + 1 bere oferite după concurs. Medalie finisher Diplomă descărcabilă în format electronic Puncte de revitalizare și băuturi energizante oferite pe traseu si în zona de Start/ Sosire. Asigurarea asistenței medicale în caz de nevoie, în punctele indicate de organizatori. Tombolă cu premii surpriză pentru participanți. Loc de campare cu cortul, vestiar, toalete Posibilitatea de spălare a bicicletei în zona de start/finish

Ședința tehnică va avea loc sâmbătă, 23 septembrie 2017, ora 09:30.

Ambele secțiuni de traseu vor lua startul sâmbătă, 23 septembrie 2017 la ora 10:00.

Pe traseu vor fi amenajate puncte de alimentare (PA) și puncte de control (PC). Concurenții au obligativitatea de a trece prin toate punctele de control, în caz contrar vor fi descalificați. În punctele de alimentare se vor gasi apă, băuturi energizante, fructe și glucoză. Toate punctele de alimentare sunt în același timp și puncte de control.

Timpul limită pentru parcurgere traseului „Long Race” este de 7:30 ore, respectiv ora 17:30.

Timpul limită pentru parcurgerea traseului „Short Race” este de 5:30 ore, respectiv ora 15:30.

Pentru traseul Long va exista un barem de timp limită de 4 ore de la start în punctul de control de la km 30. Participanții care depășesc acest timp limită sunt descalificați. Nu se recomandă continuarea cursei după depășirea timpilor limită intermediari. Concurenții care vor dori continuarea cursei după depașirea vreunui timp limită o vor face în afara concursului și vor continua pe propria raspundere.

Organizatorii  își rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri :

s-a accidentat după start, iar starea nu-i mai permite continuarea cursei;

starea mecanică a bicicletei nu mai permite continuarea cursei

depăsirea timpului limită intermediar

în cazuri excepționale.

De-a lungul traseului vor fi echipe de arbitri/salvamont pregătite sa intervină în caz de accidentări. De asemenea va exista ambulanță și punct medical în zona de start/finish.

 

Participanții sunt responsabili pentru participarea la această cursă. Organizatorii Șugas Bike Maraton nu-și asumă responsabilitatea pentru nici un fel de accident sau prejudiciu apărut ca urmare a participării la concurs.

 Deasemeni organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseul de concurs în cazurile în care condițiile meteo impun acest lucru.

Ratarea unui punct de control

Nepurtarea căștii de protecție

Modificarea sau pierderea numărului de concurs sau participarea fără numar prins într-o manieră vizibilă;

Utilizarea unui mijloc de transport pe durata cursei;

Depășirea timpilor limită;

Abaterea de la traseul impus de către organizatori

Abandonarea de echipament, ambalaje și orice alte resturi pe traseu;

Comportament nesportiv față de alți concurenți sau lipsa de respect față de oficiali, organizatori, public susținător, localnici.