Traseul MTB Speed, 35 km, D+ 1200

DOWNLOADEAZĂ TRASEUL

Traseul începe în centrul stațiunii, lângă piscină și urmează pentru o scurtă bucată de vreme DJ121C în direcția Sfântu Gheorghe. La finalul urcării traseul cotește brusc dreapta și intră în pădure. Urmează o urcare susținută de 1 km și +100 m. dif. de nivel prin pădurea de conifere, presărată cu multe rădăcini. La capătul urcării ajungem la marcajul bandă albatră. De aici poteca se angajează într-o lungă coborâre până în capătul stațiunii Vâlcele, marcată cu marcaj turistic bandă albastră. (B.A). Coborârea are circa 6,7 km lungime și –D370 m și nu are porțiuni tehnice pentru alergat. De-a lungul ei se deschid panorame superbe, în care puteți admira munții Bucegi, Piatra Craiului, Iezer, Făgăraș.

 

În centrul stațiunii Vâlcele aveți primul post de alimentare și hidratare (PA1, km 7.6, 590 m. alt.). De aici traseul traversează drumul național, apoi după 300m de drum pietruit cotește dreapta prin poiană intrând în pădure. De aici urmează o urcare susținută de 5,5 km și +D 400 m. În porțiunea superioară traseul oferă priveliști superbe asupra Carpaților de Curbură. Aproape de capătul urcării la km. 13.3 din cursă veți coti brusc dreapta printre jnepeni, apoi veți urma poteca din pădure. De aici pornește o coborâre lungă de  2,7 km și –D 280 m. până în Valea Corlatului. Pentru cicliști poteca prezintă dificultăți destul de serioase, presărată cu rădăcini și șanțuri adânci. În caz de ploaie și noroi, necesită atenție sporită! 

 

Ajunși în Valea Corlatului întâlnim drumul forestier pe care îl vom urma în jos spre vale până la intersecția când la intersecție vom coti dreapta. Tot aici va exista un al doilea punct de control, alimentare și hidratare (P.A. 20 km.). Odată trecuți prin punctul de alimentare, veți coti dreapta pe drumul forestier. După circa 500 de metri veți face dreapta reintrând în pădure. De aici veți avea o porțiune de urcare serioasă, la început mai abruptă, apoi mai domoală. Urcarea are în total o lungime de 8,5 km și circa 450m. diferență de nivel pozitivă. Într-un final se termină într-o pajiște alpină ce oferă priveliști superbe asupra munților din jur. De aici traseul nostru MTB Speed virează dreapta (despărțindu-se de MTB Raid care cirează stânga) și intră în poteca ce marchează creasta principală a munților Baraolt. Va mai avea scurte coborâri și urcușuri dar direcția generală este de coborâre.

 

Odată intrați în pădure poteca continuă lin prin pădurea de conifere, menținându-se constant la 1000 metri. La fântâna Gyertyányos traseul nostru cotește către dreapta și se angajează într-o ușoară coborâre marcată și cu marcaj turistic bandă albastră (B.A) până ce deasupra văii Șugașului unde veți face stânga și practic preț de 1 km. veți urma poteca marcată și cu punct galben. Traseul prezintă porțiuni presărate cu rădăcini care pot fi periculoase, mai ales în caz de vreme ploioasă care necesită atenție. Ajungem în deschiderea dintre cele două pârtii de unde putem zări, fericiți, linia de finish.

 

Enjoy!