Traseul Hobby, 7 km, D+ 313m

Traseul începe în centrul stațiunii langă piscină și urmează marcajul turistic punct galben urcând prin lateralul pârtiei mici de schi. Prima porțiune are o înclinație medie de 12%. Recomandăm ca atât la cursă cât și la antrenamente să efectuați o încălzire generală serioasă a corpului înainte de a aborda traseul.

După circa 500m și  70m de nivel poteca ajunge la o bifurcație unde veți face dreapta. De aici poteca continuă să urce lin prin pădure fără porțiuni tehnice. Primul punct de control este la aproximativ 2,5km, D+ 200m. După acest punct de control traseul urmează marcajul turistic triunghi albastru până pe Vf.Gurgau (alt. 1018m) de aici poteca se angajează într-o coborâre ușoară pe marcajul punct roșu până la punctul de hidratare aflat la fântâna Gyertyanyos (3,8km de la start). Din acest punct traseul devine comun cu probele Speed și Raid. De la fântâna Gyertyányos traseul se angajează într-o usoară coborâre marcată și cu marcaj turistic bandă albastră pană ce intersectează despădurirea.

Aici veți face stânga și practic preț de un km veți coborî urmând ca poteca până în stațiune (practic primii 500m și ultimii 500m din cursă sunt identici, cu diferența că odată îl parcurgeți în urcare și odată în coborâre). Traseul nu prezintă porțiuni expuse/periculoase. Necesită totuși un nivel minim de antrenament pentru a fi parcurs în alergare. În mai multe puncte ale traseului vor exista arbitri de control și fotografi, gata de acțiune.

Enjoy!